Cattery Baduhenna
Traditionele Siamees
........
Welkom bij onze Cattery van Traditionele Siamezen.
 
Wij zijn Raymond en Barbara en wonen samen met onze drie kinderen, hond en de hele poezenbende in Noord Holland. Momenteel bestaat de cattery uit twee poezen; Luna en Selene en kater Ares. (Selene en Ares zijn inmiddels gecastreerd).

Naast onze dagelijkse bezigheden hebben wij als hobby het fokken van de Traditionele Siamees, ook wel de Thai genoemd. Wij werken daarbij samen met de Werkgroep Traditionele Siamezen. Ook zijn we lid van de overkoepelende kattenvereniging Neocat.

Vanzelfsprekend groeien onze kittens bij ons in huis op samen met de kinderen, de andere poezen en de hond. Onze poezen mogen niet vrij naar buiten, wel kunnen zij gebruik maken van onze patio die beveiligd is tegen uitbreken.
 
 

 

 

of volg ons op  facebookWeetjes

Wij voeren onze katten op dit moment met Naturis dit is hondenvoer maar sommige smaken ook zeer geschikt voor katten. Erg handig verpakt in rollen, gemalen en diepgevroren vlees. Brokjes van Orijen en het blikvoer van Yarrah.

Wij zijn geen voorstanders van het voeren van brokjes of blikvoer, wij doen dit echter omdat we weten dat dit voor de meeste kittenkopers toch een eerste keus is.
Om in alle eerlijkheid te zeggen hebben wij onze katten in het verleden ook zo gevoed en achteraf gezien is dit toch niet zo'n goed idee geweest.
Dit vertaalde zich namelijk in een kater met regelmatig terugkerende blaasontsteking, een poes met diarree en een poes met een slecht gebit ondanks de speciale brokjes.
Speciaal voer van de dierenarts hielp tijdelijk. Dierenartsen zijn medisch gezien kundige mensen, maar de module voeding in hun opleiding is drie dagen en betaald door een fabrikant. Dit zegt waarschijnlijk al genoeg :)
Door onze katten voornamelijk rauw te voeren hebben we heel wat problemen overwonnen.
Naast het rauwe voer van Naturis geven wij ze regelmatig kippennekken, eendagskuikens en gekookte koolvis.

Behalve dat ze geweldig in hun vacht zitten, niet meer uit hun bek stinken is de kattenbakgang ook stukken verbeterd; keurige drolletjes en geen stank meer!! (ook niet verkeerd met 4 katten).
Als kattenbak korrel gebruiken wij Cat's best öko plus, dit is biologisch afbreekbaar en vormt klompjes die je door de wc kan spoelen, omdat het van plantenvezels is gemaakt. Te vergelijken met toiletpapier.
Enige nadeel is dat het erg duur is, maar wel weer heel economisch in gebruik.


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl