Cattery Baduhenna
Traditionele Siamees
........
Welkom bij onze Cattery van Traditionele Siamezen.
 
Wij zijn Raymond en Barbara en wonen samen met onze drie kinderen, hond en de hele poezenbende in Noord Holland. Momenteel bestaat de cattery uit twee poezen; Luna en Selene en kater Ares. (Selene en Ares zijn inmiddels gecastreerd).

Naast onze dagelijkse bezigheden hebben wij als hobby het fokken van de Traditionele Siamees, ook wel de Thai genoemd. Wij werken daarbij samen met de Werkgroep Traditionele Siamezen. Ook zijn we lid van de overkoepelende kattenvereniging Neocat.

Vanzelfsprekend groeien onze kittens bij ons in huis op samen met de kinderen, de andere poezen en de hond. Onze poezen mogen niet vrij naar buiten, wel kunnen zij gebruik maken van onze patio die beveiligd is tegen uitbreken.
 
 

 

 

of volg ons op  facebookD nestje 8 weken

Dionysos

Inmiddels zijn de ukkepukken alweer 8 weken. Flinke banjers zijn het geworden. Dionysos steekt er met kop en schouders bovenuit, die heeft de kilo al ruim gepasseerd. De andere volgen waarbij Diana de kleinste is. Zou het daarom lijken dat haar oren zo megagroot zijn :)

Diana

De kittens eten graag rauw, en het maakt ze niet uit of het gemalen kip is of kippen nekken of hele kuikens (jaja, het moest er toch een keer van komen) ze lopen als echte prooidieren met hun buit te slepen en een veilig plekje te zoeken om het daar rustig (onder veel gegrom) op te eten.
Zelfs de grote katten zijn onder de indruk en blijven op een afstandje toekijken.
Luna gaat regelmatig nog uitgebreid liggen zodat haar kroost even (heel even dan) bij haar kan drinken. Maar ze hebben het druk. Ze racen over de bank, door de boekenkast en krabpaal maar inmiddels ook over tafel en de vensterbank. Niets is meer veilig en voor hun rust (en die van ons) gaan ze soms zomaar even naar de keuken.
Het lijkt wel of ze denken...als we ons nou in de huiskamer vreselijk gaan gedragen, zet het baasje ons in de keuken. Want als lokkertje krijgen ze een handje kattenbrokjes. Op het moment dat de la van de brokjes open gaat lopen ze als kruimelzuigers over de grond te sjezen. Poten wijd en elkaar weg duwend.....we zullen proberen het op video te zetten! Natuurlijk plagen wij onze schatjes nooit en gooien we niet maar een paar brokjes tegelijk op de grond. Grinnik!
Erg flauw is dat ze tegenwoordig erg snel over het hekje klimmen en weer door de huiskamer racen voor de deur dicht is.....

Donar

Als het hele spul ligt te slapen en we zin hebben in een kittenknuffel, roepen we heel zacht: "pspspsps". Zo schattig om te zien dat Donar met z'n bolle ronde koppie slaapdronken op ons af komt waggelen. Het maakt niet uit waar hij ligt. Gelijk gaat zijn knorretje aan <3 KNUFFEL!

Danu is de grootste kletskont, ze kan heel schattig terug kletsen, maar als ze iets wil vertellen en ze haar stem verheft, hahaha, berg je maar. Wat een geluid komt er uit dat minipoesje.

Danu


Verder zijn ze met z'n vieren heerlijk stout. Ze hebben al heel wat A4 velletjes in een wat handiger formaat geknaagd. (Sorry juf, onze kittens hebben mijn toets versnipperd :)
Ze hebben gordijnslingeren tot hobby verheven. Ze weten inmiddels dat als de tussendeur open gaat je heel hard moet hollen als je wilt ontsnappen. Ook hebben ze dondersgoed door dat de hond het niet leuk vindt als je vanuit het niets zomaar in zijn mand springt. Als die dan gromt is het leuk om er met z'n vieren om heen te gaan staan, je staart dik te maken en dan van die blaas geluiden te maken. Dan komt mama Luna zich er ook nog even mee bemoeien.

Regelmatig krijg ik de vraag of we al weten welke kleur dit nestje heeft. Zelf denken we nog steeds dat het vier maal sealpoint is. Maar er zijn nog steeds mensen die zeggen dat het duidelijk blue is. Nog steeds spannend dus. De baasjes maakt het in ieder geval niet uit...al worden ze pimpelpaars :) Mocht dat trouwens het geval zijn dan blijven ze wel hier wonen!!

Aankomende week gaan ze met z'n allen naar de dierenarts en krijgen ze hun eerste inenting, ik ben heel benieuwd hoe ze zich zullen gedragen.

(En het is niet te geloven....maar de foto's willen weer niet ge-update worden......NEF bestanden, ARGGGGRRRRRRR).
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl