Cattery Baduhenna
Traditionele Siamees
........
Welkom bij onze Cattery van Traditionele Siamezen.
 
Wij zijn Raymond en Barbara en wonen samen met onze drie kinderen, hond en de hele poezenbende in Noord Holland. Momenteel bestaat de cattery uit twee poezen; Luna en Selene en kater Ares. (Selene en Ares zijn inmiddels gecastreerd).

Naast onze dagelijkse bezigheden hebben wij als hobby het fokken van de Traditionele Siamees, ook wel de Thai genoemd. Wij werken daarbij samen met de Werkgroep Traditionele Siamezen. Ook zijn we lid van de overkoepelende kattenvereniging Neocat.

Vanzelfsprekend groeien onze kittens bij ons in huis op samen met de kinderen, de andere poezen en de hond. Onze poezen mogen niet vrij naar buiten, wel kunnen zij gebruik maken van onze patio die beveiligd is tegen uitbreken.
 
 

 

 

of volg ons op  facebookLaatste artikelen

Baduhenna's Danu

Baduhenna"s Diana

Baduhenna"s Dionysos

Baduhenna"s Donar

Vanmorgen was Luna al onrustig. Raymond bleef bij de bak zitten en ik ben nog rustig mijn rondje gaan hardlopen. Pas toen ik naast de kraambak ging zitten en mijn handen op haar buikje hield begon ze aan de bevalling. Heeft ze toch op me zitten wachten :)
Het persen duurde best lang en toen uiteindelijk het eerste kitten geboren werd kwam eerst het lijfje en bleef het hoofdje steken. Dit duurde vrij lang en uiteindelijk hebben we een beetje mee geholpen door aan het kitten te trekken tijdens een wee. Dit ging goed, maar het kitten was na de geboorte slap en ademde niet. Gelukkig hadden we een uitzuigsetje klaar liggen en na wat uitzuigen, uitslaan en flink opwrijven begon het toch een reutelend geluidje te maken. Na 10 minuten begon het zachte piep geluidjes te maken. We hebben het kereltje op een warme kruik gelegd want nummer twee (roze) kwam eraan. Dit ging helemaal vanzelf net als nummer drie (groen). Nog een kereltje en waarschijnlijk een dametje. Allemaal rond de 80/85 gram. Inmiddels had Luna de kraambak verlaten en is wat gaan eten. Toch voelde ik in haar buik nog wat bewegen. Een paar uur later begon ze inderdaad weer aanstalen te maken om te persen en kitten nummer vier (geel) floepte er spontaan uit.

Verassing...nog een dametje, de kleinste van het stel.

Alle vier liggen heerlijk te drinken, vier kleine pluizebolletjes zoals het er nu naar uitziet heten ze Donar, Dionysos, Diana en Danu (of Demeter).7 december 2013

De spanning stijgt....Luna is vandaag uitgerekend en ze verdwijnt steeds in de kraambak om er vervolgens weer miauwend uit te springen en om ons heen te draaien. We moeten bij haar zitten, zachtjes tegen haar praten en vooral kroelen over haar buikje. En dit al vanaf gister. We zitten dus bij toerbeurt bij haar, ook snachts. Wat een feest is dat zeg. Met een matras in de woonkamer....alle katten onder het dekbed, lol. Slapen ho maar.

Het zal niet lang meer duren!

2 december 2013

De laatste loodjes. Vandaag is Luna 60 dagen zwanger. Ze is lekker rond en de babypoesjes dartelen vrolijk door haar buik. We hebben wel het idee dat ze rustiger zijn dan het vorige nestje. (vinden we helemaal niet erg, hahaha, we hadden ons handen vol aan de C-banjers).
Luna doet zelf rustig aan. Ze vindt wel dat alle aandacht haar toekomt. Zo mept ze Ares weg als zij op schoot wil liggen, of gewoon omdat hij ook een beetje aandacht wil. Verder wil ze de hele dag eten. Ze loopt zelfs langs de eetkamerstoelleuningen om te kijken wat we in ons mond stoppen tijdens het eten.

Nog een paar nachtjes slapen....


16 november 2013

We kunnen er niet meer omheen, Luna is overduidelijk zwanger. Inmiddels is ze 635 gram aan gekomen. Helaas heeft ze weer geen rust in haar kont en loopt ze luid kletsend te ijsberen door de woonkamer. Erg jammer, want wij willen genieten van die bollende buik en kleine kittenvoetjes voelen. Maar misschien is het daar ook nog een beetje te vroeg voor met 6 weken. Deze week gaan we de kraambak weer van zolder halen, misschien heeft ze dan een beetje rust. Ook zijn we druk met het verzinnen van goden en godinnen namen die beginnen met een D. Dat er een Donar komt staat inmiddels voor de kinderen vast :)

Nog even een huishoudelijke mededeling: We hebben inmiddels een kleine wachtlijst van potentiële kittenkopers, waarvan een aantal twee kittens wil. Wij onderhandelen echter niet over de prijs. Deze is vastgesteld door de werkgroep Traditionele Siamezen. Ook bij de verkoop van meerdere kittens blijft de prijs onveranderd.


31 oktober 2013

Luna is vandaag 4 weken zwanger, al weten we het natuurlijk nog niet helemaal zeker. Maar inmiddels begint ze flink in gewicht aan te komen. Ook is ze na haar terugkomst uit Brabant flink knorrig geweest. (hormonen... :)
Wat ze nu doet is voornamelijk slapen en eten. Duidelijk zwanger dus.

Wat heerlijk om hier nog één keer van te mogen genieten.

(Mama Luna met zoon Ares)


Inmiddels is Luna weer thuis van haar uitstapje naar kater Storm. Ze schijnt het erg naar haar zin gehad te hebben ;)
Ze zal wel een paar zware nachten gehad hebben, want we zien haar alleen nog maar slapen.
Ares en Selene zijn iets minder blij; Luna ruikt "vreemd" en dat laten ze haar met veel gebrom en geblaas weten. Luna vindt het allemaal prima en draait zich nog eens lekker op schoot om.


We zijn erg nieuwsgierig naar het resultaat.4 oktober 2013

Het heeft even geduurd voor Luna krols wilde worden, maar eindelijk was het deze week dan raak. Ze is nu voor een paar daagjes naar Brabant waar ze een hele fijne dierendag aan het vieren is samen met Storm van cattery Feng Shui. Als daar geen mooie kittens van gaan komen. Aan Storm lag het niet, die vond Luna meteen reuze interessant. Luna was iets minder gezellig, kwam vast van de lange autoreis.
Spannend weer! 

 

Als alles naar wens verloopt gaat Luna in augustus deze zeer charmante kater (Eur.Ch.Susumu vom Wällerwind) oftewel Storm in Brabant bezoeken.
Wij hopen dat zij dan spoedig zwanger zal zijn van haar derde (D) nestje.
Dit zal Luna's maar ook ons laatste nestje zijn. Luna zal daarna gecastreerd worden.

 Wordt vervolgd...........


26 november 2012


Inmiddels is het C - nestje afgelopen zondag alweer een jaar geworden.
Regelmatig krijg ik foto's en verhaaltjes over deze banjers. Ook dit keer zijn het weer een stel donderstenen geworden, maar gelukkig is nog niemand ze al zat :)
Heel verdrietig was het bericht van het overlijden van Cerridwen. Dat gaf ons toch weer even te denken. Gaan we nog wel door met het fokken, zijn we wel goede fokkers als het ons zo enorm aangrijpt. Wat als dit vaker zou gebeuren?  
Inmiddels hebben we besloten dat het voor Luna beter is om aankomend jaar nog één keer een nestje te krijgen en daarna zal ze gesteriliseerd worden. We hebben dan geen open poezen meer en houdt het fokken voor ons op. Helaas.

Maar voor nu lieve kittens van het C nestje, van harte met jullie eerste verjaardag! We zijn jullie nog lang niet vergeten hoor! We hopen dat jullie verder zullen uitgroeien tot een stel ondernemende en vooral eigen-wijze siamezen.

Wij wensen jullie allemaal nog heel veel gelukkige en gezonde jaren toe.
Een hele dikke knuffel van Luna, Selene en Ares en natuurlijk de baasjes van Cattery Baduhenna.

-------------

P.s Zoals jullie misschien is opgevallen is punt.nl overgenomen door een ander webdomein (of hoe dat dan ook heet).
Helaas heeft de site nu niet meer de uitstraling die ik voor ogen had. Ook is de indeling verandert en ik heb geprobeert te redden wat er te redden viel, maar dat valt nog niet mee voor zo'n digibeet als ik :(
Ook stukjes plaatsen is weer een ander verhaal. Ik hoop dat een en ander snel zal wennen.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl