Cattery Baduhenna
Traditionele Siamees
........
Welkom bij onze Cattery van Traditionele Siamezen.
 
Wij zijn Raymond en Barbara en wonen samen met onze drie kinderen, hond en de hele poezenbende in Noord Holland. Momenteel bestaat de cattery uit twee poezen; Luna en Selene en kater Ares. (Selene en Ares zijn inmiddels gecastreerd).

Naast onze dagelijkse bezigheden hebben wij als hobby het fokken van de Traditionele Siamees, ook wel de Thai genoemd. Wij werken daarbij samen met de Werkgroep Traditionele Siamezen. Ook zijn we lid van de overkoepelende kattenvereniging Neocat.

Vanzelfsprekend groeien onze kittens bij ons in huis op samen met de kinderen, de andere poezen en de hond. Onze poezen mogen niet vrij naar buiten, wel kunnen zij gebruik maken van onze patio die beveiligd is tegen uitbreken.
 
 

 

 

of volg ons op  facebookLaatste artikelen

Baduhenna's Dionysos, Danu, (boven) Donar en (onder) Diana

Dionysos

Inmiddels zijn de ukkepukken alweer 8 weken. Flinke banjers zijn het geworden. Dionysos steekt er met kop en schouders bovenuit, die heeft de kilo al ruim gepasseerd. De andere volgen waarbij Diana de kleinste is. Zou het daarom lijken dat haar oren zo megagroot zijn :)

Diana

De kittens eten graag rauw, en het maakt ze niet uit of het gemalen kip is of kippen nekken of hele kuikens (jaja, het moest er toch een keer van komen) ze lopen als echte prooidieren met hun buit te slepen en een veilig plekje te zoeken om het daar rustig (onder veel gegrom) op te eten.
Zelfs de grote katten zijn onder de indruk en blijven op een afstandje toekijken.
Luna gaat regelmatig nog uitgebreid liggen zodat haar kroost even (heel even dan) bij haar kan drinken. Maar ze hebben het druk. Ze racen over de bank, door de boekenkast en krabpaal maar inmiddels ook over tafel en de vensterbank. Niets is meer veilig en voor hun rust (en die van ons) gaan ze soms zomaar even naar de keuken.
Het lijkt wel of ze denken...als we ons nou in de huiskamer vreselijk gaan gedragen, zet het baasje ons in de keuken. Want als lokkertje krijgen ze een handje kattenbrokjes. Op het moment dat de la van de brokjes open gaat lopen ze als kruimelzuigers over de grond te sjezen. Poten wijd en elkaar weg duwend.....we zullen proberen het op video te zetten! Natuurlijk plagen wij onze schatjes nooit en gooien we niet maar een paar brokjes tegelijk op de grond. Grinnik!
Erg flauw is dat ze tegenwoordig erg snel over het hekje klimmen en weer door de huiskamer racen voor de deur dicht is.....

Donar

Als het hele spul ligt te slapen en we zin hebben in een kittenknuffel, roepen we heel zacht: "pspspsps". Zo schattig om te zien dat Donar met z'n bolle ronde koppie slaapdronken op ons af komt waggelen. Het maakt niet uit waar hij ligt. Gelijk gaat zijn knorretje aan <3 KNUFFEL!

Danu is de grootste kletskont, ze kan heel schattig terug kletsen, maar als ze iets wil vertellen en ze haar stem verheft, hahaha, berg je maar. Wat een geluid komt er uit dat minipoesje.

Danu


Verder zijn ze met z'n vieren heerlijk stout. Ze hebben al heel wat A4 velletjes in een wat handiger formaat geknaagd. (Sorry juf, onze kittens hebben mijn toets versnipperd :)
Ze hebben gordijnslingeren tot hobby verheven. Ze weten inmiddels dat als de tussendeur open gaat je heel hard moet hollen als je wilt ontsnappen. Ook hebben ze dondersgoed door dat de hond het niet leuk vindt als je vanuit het niets zomaar in zijn mand springt. Als die dan gromt is het leuk om er met z'n vieren om heen te gaan staan, je staart dik te maken en dan van die blaas geluiden te maken. Dan komt mama Luna zich er ook nog even mee bemoeien.

Regelmatig krijg ik de vraag of we al weten welke kleur dit nestje heeft. Zelf denken we nog steeds dat het vier maal sealpoint is. Maar er zijn nog steeds mensen die zeggen dat het duidelijk blue is. Nog steeds spannend dus. De baasjes maakt het in ieder geval niet uit...al worden ze pimpelpaars :) Mocht dat trouwens het geval zijn dan blijven ze wel hier wonen!!

Aankomende week gaan ze met z'n allen naar de dierenarts en krijgen ze hun eerste inenting, ik ben heel benieuwd hoe ze zich zullen gedragen.

(En het is niet te geloven....maar de foto's willen weer niet ge-update worden......NEF bestanden, ARGGGGRRRRRRR).
Het wordt steeds lastiger de banjers op de foto te krijgen. Inmiddels weten ze hoe ze over het keukenhekje moeten komen en racen ze met regelmaat door de huiskamer, waar geen kabel of snoertje meer veilig is.

Danu

Donar

Dionysos

Diana

De kittens doen het fantastisch, ze zijn inmiddels al twee keer ontwormd en groeien gestaag door. Ze zijn helemaal weg van de rauwe kip van Naturis. Verder geven we ze om de paar dagen een blikje of kuipje voer van Yarah, niet omdat we dit promoten maar meer om ze aan allerlei structuren voer te laten wennen. Voor sommige blikjes halen ze hun neus op. Zelf geven we onze katten zo min mogelijk brokvoer. En als we dit al geven, geven we Orijen. Maar het lijkt hier wel op een soort verslaving... hoe vaker ze van de brokjes geproefd hebben, des te minder willen ze nog rauw eten. Ze gaan echt lopen klagen/ zeuren om brokjes terwijl er een maaltje rauw klaar staat. Gekookte vis zijn ze ook dol op, we gebruiken gewoon diepvries koolvis. Deze week hebben de kittens voor het eerst rauwe kippennekken gegeten. Wat een feest; de nekken werden grommend door de keuken gesleept. (zo lekker) Eindelijk een stil hoekje gevonden, hebben ze ieder hun eigen kippennek weg geknaagd. Wat een geknars en gekraak.

Ik zag ook in de dierenwinkel een witte zak kuikens liggen. Nu wilde ik graag weten hoe die kuikens er in die zak uit zagen.... nou dat weet ik nu...door een klein gaatje in de zak zag ik dus een volledig donzig kuikentje diepgevroren dood liggen. Tja! Volgende keer....misschien.
Zouden ze ook diepgevroren muizen verkopen.....daar heb ik vast minder moeite mee.

Update: even gegoogled: Ja, ze hebben ook diepvries muizen.....zelfs diepvries Cavia's.

Mjammie!


Zo, nu de visite weg is kunnen de kittens weer even een power-nap doen. Wat leuk dat we voor allen weer een fijn huisje gevonden hebben. De dametjes gaan samen naar Krimpen aan den IJssel en de twee kereltjes gaan naar Haarlem. Ze hebben zich gelukkig weer voorbeeldig gedragen Want wat een banjers beginnen het te worden....

13 januari 2014

De kittens vermaken zich prima. Luna heeft het er druk mee, ze weet nu al niet meer wat ze met ze aan moet. Ze kunnen inmiddels allemaal flink rennen en dat doen ze dan ook erg veel. Ze hebben ontdekt hoe ze uit de bak moeten komen en steeds als er iemand naar de keuken komt, komen ze met z'n vieren aan rennen. Benen klimmen! Regelmatig vind Luna het nodig alle kittens op de bank te leggen terwijl ze net lekker allemaal in de bak liggen te slapen. Mooi dat er dan geen meer blijft slapen....nee hoor klimmen in de bank en er vanaf springen en heeeel hard miauwen als je je moeder dan kwijt bent. Zo dat zij weer tierend en mekkerend aan komt rennen en begint te slepen, maar waar heen....Inmiddels zijn de kittens gewend om rauwe kip van Naturis te eten. Net als de kuipjes van Yarah. De brokjes van Orijen geven we nog maar zo min mogelijk. Hierover later meer. Zolang de kittens in de keuken rondrennen gaan ze regelmatig zelf even op de kattenbak. Maar of het in de huiskamer al veilig is???

Muis in de rauwe kip :)

Ze worden met de dag leuker en krijgen steeds meer een eigen karakter. Danu kan het hardst miauwen, als ze mama kwijt is, als ze eten wil maar ook als je tegen haar praat kletst ze luid terug. Donar is de banjer van het stel, die denkt niet maar doet. Met alles de eerste. Dionysos is de knuffel, laat zich slapjes oppakken en vormt zich in je armen. Knorretje aan. Diana is de speelste, loopt met muisjes te slepen en speelt al echt met een balletje. Het is net of haar oren iets groter zijn en haar ogen iets schuiner en telkens als ze iemand aan kijkt zijn ze meteen helemaal weg van haar. Kleine Diva.


"Zware" tijden komen eraan. Donar weet hoe hij uit de slaapbak kan komen, maar snapt niet hoe hij terug moet. Waardoor hij miauwend in het speelgedeelte rondloopt.Alle kittens kunnen inmiddels lopen over de bank en weten nu ook hoe ze op een gladde vloer zich moeten vooortbewegen....behalve Diana, die laat zich hard miauwend in een spagaat vallen en durft geen kant meer op.


De kittens hebben vandaag voor het eerst vis gegeten, niet voorzichtig snuffelen aan het schaaltje...nee hoor, direct aanvallen. Helaas dacht Luna op hetzelfde moment: Dag billenwassen! Zodat we het mini kattenbakje maar neergezet hebben, waarop Danu direct een grote plas deed.Probleempje is nu alleen dat de kittens in de keuken moeten blijven tot ze zindelijk zijn....Niets met een mandje vol kittens op de bank knuffelen. Dat ging dan ook meteen mis.....een grote plas op schoot dwars door het mandje heen. Oeps!


Voor iedereen een heel bijzonder en gezond 2014 toegewenst. De kittens zijn het oudjaar goed door gekomen. Luna had er iets meer moeite mee en vond het op een gegeven moment toch te lawaaierig worden in de keuken. Een voor een werden de kittens de trapkast in gesleept, lekker ver zodat wij er niet bij konden, grrrrr.

De kittens worden steeds behendiger. Een aantal klimt al uit de kittenbak om in de speelbak voor het raampje te "spelen". Luna is het hier niet mee eens en probeert ze terug te roepen, maar luisteren ho maar :)
Ook op de bank (onder toezicht) spelen vinden ze erg leuk, ze beginnen al rare sprongen te maken en met elkaar te stoeien en overal in te happen, de tandjes komen dan ook al goed door. Ook mama Luna moet het dan ontgelden, die vindt alles prima zolang alles maar bij haar blijft.
Toch zal ze er moeten geloven een dezer dagen als de kittens snappen hoe ze uit de kraambak de keuken in kunnen.....dan begint het feest pas!De twee heren zijn gereserveerd en hebben al bezoek gehad. Inmiddels is er op de twee meiden een optie gedaan. Het zou erg leuk zijn als ze per stel weg kunnen, gelukkig is het nog lang niet zover en genieten we van elk moment dat ze nog bij ons zijn.


Diana

Ze zijn zoooo lief en wat een knuffelkontjes zijn het. Ze beginnen een beetje te kruipen door de bak en ook op schoot gaan ze op geluid af. Zo ontzettend leuk om dan ieder aan een kant een kitten te roepen...eerst gaan de oortjes naar het geluid toe, vervolgens het hele koppie en daarna pas het lijfje, alles nog zo wiebelig en in slow-motion.
Ze hebben heel goed in de gaten als Luna langs loopt, ze beginnen dan flink te schreeuwen, waardoor Luna alles weer mee naar de bak neemt. Soms neemt ze een ander kitten vanuit de bak weer mee terug naar onze schoot (vergissing?) wat wij natuurlijk helemaal niet erg vinden.
Je kunt wel merken dat dit ons vierde nestje is. We zijn al ruim een week vergeten om de kittens te wegen. Maar ze zien er gezond uit met bolle buikjes :) We maken ons dan ook geen zorgen om ze.

Diana

Dionysos

Donar

Danu


Wat een heerlijk rustig nestje is dit. Ze slapen en eten en slapen....Na een week waren nog steeds alle oogjes dicht. Dit zijn we niet gewend van de vorige nestjes. Inmiddels heeft Dionysos alletwee zijn oogjes open en ook heeft Diana vandaag haar oogjes open gedaan. Zo schattig die wazige, lodderige blik. Luna is weer op en top moeder. Ze ligt rustig bij haar kleintjes en komt zo nu en dan gezellig op schoot zitten. De kittens zijn zo zoet dat we ze stiekem uit de bak kunnen halen en met z'n allen op schoot kunnen leggen. Pas als ze beginnen te piepen komt Luna aan gesneld en brengt ze weer teug naar de bak en wij maar hopen dat ze niet kan tellen :)
Donar is degene die we het vaakst op schoot zien, zou het komen omdat hij zo'n pluizige dikkerd is of omdat hij z'n knorretje aanzet als hij op schoot ligt. Danu kan het hardste piepen, ze maakt een soort "huil" geluidje, waardoor Luna meteen door heeft al ze uit de bak is. Grappig is dat ze ieder al een eigen stem geluid hebben.


Selene en Ares houden alles nauwlettend in de gaten en als Luna haar benen gaat strekken neemt Selene haar kans waar en gaat kittenbilletjes wassen....het blijft een rare theemuts. Ares vindt het allemaal wel prima, die wacht tot het hele spul weer door de kamer racet :)


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl